ПЕДИЈАТРИЈСКА СЕСТРА - ТЕХНИЧАР

Подручје рада: Здравство и социјална заштита
Трајање образовања: четири године
СРЕДЊА ШКОЛА "СВЕТИ САВА"
Нушићева 12a/I, БЕОГРАД
ЗАПОШЉАВАЊЕ У НЕМАЧКОЈ И АУСТРИЈИ
АКРЕДИТАЦИЈА 022-05-00086/2012-03
Ако су „деца украс света“ и ако „на млађима свет остаје“, нема већег задовољства и лепшег посла од оног када бринемо о њима свакодневно, активно учествујући у њиховом расту и развоју. Уколико сте од оних особа које су истог мишљења, онда је смер ПЕДИЈАТРИЈСКА СЕСТРА - ТЕХНИЧАР прави избор за вас!
ПЕДИЈАТРИЈСКА СЕСТРА - ТЕХНИЧАР се бави заштитом и превенцијом болести код деце и ради као педијатријски асистент, односно, асистент дечијем доктору. Користи одређене терапијске методе, указује помоћ пацијенту и обавља превијање, прикупља биолошке узорке и прослеђује их на даљу анализу. Води рачуна о стерилизацији инструмената и бави се вакцинацијом и организовањем обавезне систематске контроле и прегледа.
Ради на евидентирању потрошног медицинског материјала и исписује медицинске картоне и рецепте. Радно место је везано за рад са здравом децом узраста до седам година и уз помоћ другог особља води бригу о деци млађој од три године. Подстиче здраве навике и брине о општој хигијени деце.  Посао се обавља у установама као што су дечије болнице, амбуланте и домови  здравља.
ЦИЉЕВИ
ОПИС ПОСЛА
Copyright © 2017. by Srednja škola "SVETI SAVA"     e-mail: sssvetisava@yahoo.com