SREDNJA ŠKOLA
"SVETI SAVA"
Nušićeva 12a/I, BEOGRAD
Miloš Gordić


Skauti Arsenala i Intera jurili su po tribinama stadiona u Peskari kako bi dobili odgovor na pitanje - ko je golman Crvene zvezde kojem igrači njihovih timova ne mogu postići gol?

Miloš Gordić, učenik Srednje škole "Sveti Sava" (16 godina) i izdanak omladinske škole crveno-belih vodio je svoj tim do pehara na prestiћnom turniru Pineto Peskara, a kako je branio najbolje se vidi iz podatka da je proglašen za najboljeg golmana na takmičenju 16 ekipa.

- Veliki iskustvo za mene i kompletan tim. Bilo je lepo odmeriti snage za vršnjacima iz jakih evropskih klubova i videti gde smo u odnosu na njih. Kako i rezultat kaže, bolji smo - uz osmeh je počeo priču Gordić.

Dugo ni jedna generacija Zvezde nije osvojila turnir kvaliteta onog koji je su u Peskara prigrlili kadeti (2000. godiљte).

- Učestvovali su Juventus, Inter, Arsenal, Malme, Fiorentina, Peskara, Kaljari... A, koliko su ozbiljno radi u tim klubovima vidi se iz podatka da je u strčnom štabu Intera desetak ljudi. Svi oni zaduženi samo za jednu generaciju...

Mladi golman je spustio rampu napadačim Intera i Arsenala.

- Odbranio sam dva penala u polufinalu protiv Arsenala - skromno će Gordić.

Kruna je stavljena ubedljivim trijumfom na Kaljarijem (3:0). Mreža ponovo netaknuta.

- Zaslužili smo. Igrali smo odlično čitav turnir i pehar je došao u prave ruke.

Već šestu godinu Gordić nosi dres Crvene zvezde, a tek mu je 16...

- San mi je da istrčim pred punu Marakanu. Znam da sve od mene i mog rada na terenu zavisi. Potpuno sam posvećen svakom minutu treninga, jer jedino tako mogu do zacrtanog - poručio je Miloš Gordić.

Često se u sportskim žurnalima mogu naći članci o našem uspešnom Milošu koji iz dana u dan, iz treninga u trening blista. Tako je objavljen još jedan;

"Veoma dobar utisak je ostavio golman Miloš Gordić. Radi se o čuvaru mreže Crvene zvezde, kome stručnjaci predviđaju blistavu karijeru. U obe utakmice je u nekoliko navrata sjajno odreagovao i sprečio napadače domaćina da ga savladaju. Nadamo se da će Gordić da nastavi sa dobrim partijama u narednim reprezentativnim mečevima."
Copyright © 2017. by Srednja škola "SVETI SAVA"   ·  e-mail: sssvetisava@gmail.com