СРЕДЊА ШКОЛА
"СВЕТИ САВА"
Нушићева 12a/I, БЕОГРАД
Милош Гордић


Скаути Арсенала и Интера јурили су по трибинама стадиона у Пескари како би добили одговор на питање - ко је голман Црвене звезде којем играчи њихових тимова не могу постићи гол?

Милош Гордић, ученик Средње школе "Свети Сава" (16 година) и изданак омладинске школе црвено-белих водио је свој тим до пехара на престижном турниру Пинето Пескара, а како је бранио најбоље се види из податка да је проглашен за најбољег голмана на такмичењу 16 екипа.

- Велики искуство за мене и комплетан тим. Било је лепо одмерити снаге за вршњацима из јаких европских клубова и видети где смо у односу на њих. Како и резултат каже, бољи смо - уз осмех је почео причу Гордић.

Дуго ни једна генерација Звезде није освојила турнир квалитета оног који је су у Пескара пригрлили кадети (2000. годиште).

- Учествовали су Јувентус, Интер, Арсенал, Малме, Фиорентина, Пескара, Каљари... А, колико су озбиљно ради у тим клубовима види се из податка да је у стрчном штабу Интера десетак људи. Сви они задужени само за једну генерацију...

Млади голман је спустио рампу нападачим Интера и Арсенала.

- Одбранио сам два пенала у полуфиналу против Арсенала - скромно ће Гордић.

Круна је стављена убедљивим тријумфом на Каљаријем (3:0). Мрежа поново нетакнута.

- Заслужили смо. Играли смо одлично читав турнир и пехар је дошао у праве руке.

Већ шесту годину Гордић носи дрес Црвене звезде, а тек му је 16...

- Сан ми је да истрчим пред пуну Маракану. Знам да све од мене и мог рада на терену зависи. Потпуно сам посвећен сваком минуту тренинга, јер једино тако могу до зацртаног - поручио је Милош Гордић.

Често се у спортским журналима могу наћи чланци о нашем успешном Милошу који из дана у дан, из тренинга у тренинг блиста. Тако је објављен још један;

"Веома добар утисак је оставио голман Милош Гордић. Ради се о чувару мреже Црвене звезде, коме стручњаци предвиђају блиставу каријеру. У обе утакмице је у неколико наврата сјајно одреаговао и спречио нападаче домаћина да га савладају. Надамо се д аће Гордић  Да настави са добрим партијама у наредним репрезентативним мечевима."
Copyright © 2017. by Srednja škola "SVETI SAVA"   ·  e-mail: sssvetisava@gmail.com