СРЕДЊА ШКОЛА
"СВЕТИ САВА"
Нушићева 12a/I, БЕОГРАД
ЗАПОШЉАВАЊЕ У НЕМАЧКОЈ И АУСТРИЈИ
АКРЕДИТАЦИЈА 022-05-00086/2012-03

2.Марија Поповић

„Није знање знање знати, већ је знање знање дати“, мисао је сваког посвећеног професора, који свој посао обавља са једним циљем - помоћи ученицима да обрађено градиво разумеју, усвоје и, на крају, примене. Један од таквих професора јесте и наша колегиница Александра Јовановић, професорка анатомије и физиологије.

Преданим радом мотивисала је једног од својих врло знатижељних ученика, Марију Поповић, ученицу прве године смера ФАРМАЦЕУТСКИ ТЕХНИЧАР, да заједно започну припрему за такмичење из наведеног предмета. „Додатне часове одржавале смо годину дана. Задовољне смо бројем освојених поена. Од укупно педесет осам учесника, Марија је освојила завидно четрнаесто место. Од могућих 190 поена Марија је имала чак 140, што је огроман успех, нарочито имајући у виду чињеницу да је максималан број освојених поена 170“, истиче професорка поносно, коментаришући успех који је Марија постигла на овогодишњем, двадесетом по реду Међународном такмичењу из анатомије и физиологије, одржаном у Краљеву.

Као и њена професорка, и Марија је задовољна бројем освојених поена и видно срећна што је учествовала на такмичењу. Знајући Марију, уверени смо у то да је ово тек прво у низу бројних такмичења која је очекују током четворогодишњег школовања, а која ће јој у великој мери помоћи да упореди стечена знања са својим вршњацима и додатно је инспирисати да развија такмичарски дух и усавршава радне навике.

Колектив Средње школе „Свети Сава“ још једном честита Марији и професорки Александри на постигнутом успеху. Хвала вам што сте представиле нашу школу у најбољем светлу!

Copyright © 2017. by Srednja škola "SVETI SAVA"     e-mail: sssvetisava@yahoo.com