SREDNJA ŠKOLA
"SVETI SAVA"
Nušićeva 12a/I, BEOGRAD
Draginja Vuković buduća nada srpskog tenisa


Mlada i veoma perspektivna teniserka Srbije, učenica naše škole „Sveti Sava“, 16-godišnja Draginja Vuković nedavno je osvojila duplu krunu na ITF turniru u Kazablanci. To je veliki uspeh za nju. Draginja je počela da trenira tenis sa 7 godina. Vredno je radila svih ovih godina tako da su dobri rezultati bili neminovni. Najpre se 2012. godina titulom dvostruke šampionke Beograda do 12 i 14 godina, potom je usledilo osvajanje i prvog Tennis Europe do 14 godina, zatim prvo osvajanje krune do 16 godina.
Prve bodove i ulazak na ITF rang listu do 18 godina Draginja je osvojila u septembru prošle godine. Posle toga su se nizali veliki uspesi: dupla kruna u Keniji, sjajna polufinala u Tunisu, Alžiru u Maroku. Sve je to obezbedilo Draginji plasman medju 200. najboljih juniroki na svetu.

Nakon osvajanja duple krunu na ITFturniru u Kazablanci i novog najboljeg ranga (175. na svetu), naša učenica se nedavno oprobala i na profi sceni. Prvi WTA poen Draginja je osvojila pobedom u prvom kolu turnira iz fjučers serije koji se igra u francuskom Le Runionu. Na prvom profi meču u karijeri Vukovićeva je bez izgubljneog gema savladala domaću takmičarku Lolu Benedeti 6:0, 6:0.
Draginja ima velike planove za budućnost. U planu joj je da do kraja godine učestvuje na juniorskim grend slemovima: US Open i Australian open.

Upravo je osvojila Državno prvenstvo u tenisu do 18 godina!!!!

Vukovićeva je u konkurenciji seniorki u finalu u libanskom Žunijeu pobedila Ruskinju Ureke posle preokreta sa 3:6, 6:3, 7:5. Sa svojih  17 godina i zauzima 911. mesto na VTA listi, ali je posle ove pobede čeka je veliki skok na istoj.

Draginja je u polufinalu dobila srpsku teniserku Bojanu Marinković, koja je zbog povrede morala da se povuče sa meča pri rezultatu 7:6 (7:3), 5:7, 3:0 za Draginju. Pored finala u singlu, Vukovićeva je igrala i finale u dublu. Partnerka joj je bila Mađarica Naomi Totka, a u finalu su izgubile od trećih nositeljki Ruskinja Viktorije Kan i Marije Zotove sa 6:0, 6:1. Nagradni fond turnira u Žunijeu iznosi 15.000 dolara.
Copyright © 2017. by Srednja škola "SVETI SAVA"   ·  e-mail: sssvetisava@gmail.com