СРЕДЊА ШКОЛА
"СВЕТИ САВА"
Нушићева 12a/I, БЕОГРАД
Драгиња Вуковић будућа нада српског тениса


Млада и веома перспективна тенисерка Србије, ученица наше школе „Свети Сава“, 16-годишња Драгиња Вуковић недавно је освојила дуплу круну на ITF турниру у Казабланци. То је велики успех за њу. Драгиња је почела да тренира тенис са 7 година. Вредно је радила свих ових година тако да су добри резултати били неминовни. Најпре се 2012. година титулом двоструке шампионке Београда до 12 и 14 година, потом је уследило освајање и првог Tennis Europe до 14 година, затим прво освајање круне до 16 година.
Прве бодове и улазак на ITF ранг листу до 18 година Драгиња је освојила у септембру прошле године. После тога су се низали велики успеси: дупла круна у Кенији, сјајна полуфинала у Тунису, Алжиру у Мароку. Све је то обезбедило Драгињи пласман медју 200. најбољих јунироки на свету.

Након освајања дупле круну на ITFтурниру у Казабланци и новог најбољег ранга (175. на свету), наша ученица се недавно опробала и на профи сцени. Први WТА поен Драгиња је освојила победом у првом колу турнира из фјучерс серије који се игра у француском Le Runionu. На првом профи мечу у каријери Вуковићева је без изгубљнеог гема савладала домаћу такмичарку Лолу Бенедети 6:0, 6:0.
Драгиња има велике планове за будућност. У плану јој је да до краја године учествује на јуниорским гренд слемовима: US Open i Australian open.

Управо је освојила Државно првенство у тенису до 18 година!!!!

Вуковићева је у конкуренцији сениорки у финалу у либанском Жунијеу победила Рускињу Уреке после преокрета са 3:6, 6:3, 7:5. Са својих  17 година и заузима 911. место на ВТА листи, али је после ове победе чека је велики скок на истој.

Драгиња је у полуфиналу добила српску тенисерку Бојану Маринковић, која је због повреде морала да се повуче са меча при резултату 7:6 (7:3), 5:7, 3:0 за Драгињу. Поред финала у синглу, Вуковићева је играла и финале у дублу. Партнерка јој је била Мађарица Наоми Тотка, а у финалу су изгубиле од трећих носитељки Рускиња Викторије Кан и Марије Зотове са 6:0, 6:1. Наградни фонд турнира у Жунијеу износи 15.000 долара.


Copyright © 2017. by Srednja škola "SVETI SAVA"   ·  e-mail: sssvetisava@gmail.com